Koncept

Skärgårdsliv utan kompromisser

Porto West är din chans att förverkliga skärgårdsdrömmen – utan kompromisser. I Porto West finns ett drömhus för många olika typer av behov med höga kvalitetskrav och en kärlek till skärgårdsnaturen som gemensam nämnare. Området består av moderna småhus ritade av arkitekten Kim Eklund och lediga egnahemshustomter i ett mäktigt åslandskap. Bekanta dig med de olika alternativen här.

I Porto West kan du förena traditionellt skärgårdsliv med modern service (läs mer om serviceutbudet här). Här kör du bilen ända fram till dörren fastän du bor på en ö – Kimitoön når du enkelt utan färjor och Porto West ligger precis vid havet med bilväg ända fram (se läge). Det privata området når du via en inkörsport och den egna stranden och småbåtsmarinan är reserverad för de boendes bruk.

I Porto West har vi strävat efter att göra livet så bekvämt och bekymmerslöst som möjligt. Ett nytt och lättskött hus ger  mera fritid och Porto West har även ett eget servicebolag. De färdiga småhusen är välutrustade med moderna bekvämligheter och lyxiga detaljer, t.ex. diskmaskin i köket, golvvärme i badrummet, ekparkett på golvet och ett stort klädrum i sovrummet. Porto West erbjuder dig ett uppgraderat stugliv.

Porto Wests absoluta trumfkort är trots allt den fantastiska skärgårdsnaturen som erbjuder friluftsmöjligheter och njutning för alla sinnen året runt. Porto West passar såväl för det skärgårdsälskande pensionärsparet som den aktiva barnfamiljen eller den distansjobbande naturentusiasten. Här upplever du de fyra årstiderna på ett sätt som du aldrig gjort tidigare.

Några ord från arkitekten

”Porto West är en naturskön plats med sin vidsträckta moterräng och havsutsikt mot kvällssolen. Platsen är helt unik och fulländas av en fungerade infrastruktur. Läget är optimalt med bilväg ända fram trots att man befinner sig på en ö – man är tillräckligt långt borta men ändå passligt nära storstäderna. Lugnet och hobbymöjligheterna är oändliga. Byggnadernas arkitektur hedrar det traditionella skärgårdsbyggandet. De naturliga materialen blandas harmoniskt med det omgivande landskapet –den  storslagna sandåsen, den ståtliga skogen och det oändliga havet. Låt dina tankar flyga.”

Kim Eklund
Arkitekt SAFA